Na het aanmelden bij Autorijschool Hillegom nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
In een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden aan de hand van je wensen en krijg je uiteraard antwoord op je eventuele vragen over de rijopleiding en het behalen van je rijbewijs.

Een rijopleiding bij Autorijschool Hillegom begint altijd met een rijtest.
Je maakt dan kennis met jouw rij-instructeur en je leert de auto een beetje kennen.
Je hebt altijd een vaste rij-instructeur. Tijdens de rijtest wordt er een inschatting gemaakt van het benodigde aantal rijlessen. Je hebt voor de rijtest en de rijlessen nog geen theoriecertificaat nodig!

Na de rijtest bespreken we de resultaten hiervan. Daarna wordt met elkaar overlegd welke aanpak het beste bij jou past en eventueel welk lespakket. Losse lessen kunnen overigens ook worden geboekt. Het doel is om van jouw rijopleiding een succes te maken. Zo’n succes dat je in 1 keer kunt slagen voor je rijbewijs.

Na de eerste les versturen we een mail met daarin de lesovereenkomst, CBR eigen verklaring en een factuur.

In onze eerste mail staat best veel tekst, deze mail staat vol met belangrijke informatie.

Er worden belangrijke dingen uitgelegd die je nodig zult hebben en moet regelen voor het volgen van een rijopleiding.

We sturen een lesovereenkomst, zodat je precies kunt nagaan wat we hebben afgepsproken.
Een Eigen verklaring wordt ook meegezonden, zodat je deze later zelf bij het CBR kunt indienen.
De factuur zit ook als bijlage bij de factuur, deze dient binnen 14 dagen te worden voldaan.

Elke les zullen we zoveel mogelijk naar het examengebied rijden waar je gaat afrijden.
Bij Autorijschool Hillegom kan gekozen worden uit Haarlem of Leiden om af te rijden.

Als eenmaal alle vaardigheden goed zijn aangeleerd en het rijden heb je al aardig onder de knie, dan kun je ervoor kiezen om op ongeveer driekwart van de rijopleiding een tussentijdse toets door het CBR af te laten nemen. In deze toets bootsen ze het praktijkexamen na, zodat je precies weet wat je tijden een echt praktijkexamen kan verwachten. Voor deze toets kan je niet slagen of zakken.
Door zo’n toets te doen, kunnen we zien of de rijopleiding op schema loopt. Wellicht nog belangrijker, je kunt vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen.

Tijdens de toets zullen er twee bijzondere verrichtingen moeten worden uitgevoerd.
De vrijstelling wordt behaald als deze twee oefeningen naar behoren zijn uitgevoerd.

Direct na de toets bespreekt de examinator welke onderdelen al goed gaan en welke nog wat aandacht verdienen. De examinator verstuurd direct na de toets per mail de uitslag waarop alle aandachtspuntjes beschreven, zodat je deze thuis nog kan bestuderen. Deze uitslag ook uitprinten en meenemen naar het CBR tijdens je eerste praktijkexamen. Aan de hand van de uitslag kunnen we samen kijken op welke punten er nog getraind dient te worden. Dit geeft je meer garantie dat je goed bent voorbereid op het spannendste gedeelte van de rijopleiding, namelijk het praktijkexamen.

De vrijstelling is eenmalig geldig, mocht je zakken, dan zul je in het volgende praktijkexamen weer twee bijzondere verrichtingen moeten uitvoeren.

Ben je misschien al een paar keer gezakt of zit er een lange tijd tussen, dat je voor het laatst examen hebt gedaan, dan kun je (nogmaals) overwegen een TussenTijdse Toets te doen.

Als je een TussenTijdse Toets hebt gedaan, dan zullen we in de laatste lessen voor je praktijkexamen gaan werken aan de puntjes die de examinator heeft opgemerkt. Natuurlijk blijven we ook de dingen herhalen die wel al goed gingen tijdens de toets.

De rijopleiding van Autorijschool Hillegom volgt een efficiënt cursusplan.
Dit houdt in dat, met zo weinig mogelijk rijlessen, alle vaardigheden worden aangeleerd. Voertuigbeheersing, voertuigkennis, verkeersdeelneming en de bijzondere verrichtingen. Vooral de kwaliteit en de veiligheid staan bij ons in de rijopleiding centraal.
In de praktijk is het niet alleen maar gas geven en sturen.
Het gaat erom dat je verkeersinzicht ontwikkelt, waardoor je veilig en verantwoord leert rijden.

Na het inplannen van het praktijkexamen zullen er nog een aantal rijlessen volgen waarin we proberen om alle puntjes op de i te zullen gaan zetten.

Op de dag van het praktijkexamen wordt je een uur van te voren opgehaald en rijden we richting het CBR. Doordat je een uurtje van tevoren nog gaat rijden, kun je weer even wennen aan de auto en weer de feeling krijgen, zodat je straks tijdens het examen lekkerder in de auto zit.

Het examenritje duurt ongeveer 40 minuten, daarna geeft de examinator direct de uitslag zodra we weer binnen aan het tafeltje zitten, waar het ook begonnen is.

Veel succes met jouw rijopleiding bij Autorijschool Hillegom!