Onze Volkswagen Polo

De lesauto waar Autorijschool Hillegom mee rijdt is een Volkswagen Polo. De lesauto heeft een 1.0 benzinemotor, maar heeft voldoende power met z’n 95 pk. Onze lesauto heeft een opvallend design waarin sportiviteit en comfort hand in hand gaan.
De volkswagen Polo is de populairste lesauto van Nederland.

Veiligheid

Veiligheid vormt de kern van de Volkswagen Polo. Met 5 sterren is de auto de veiligste in zijn klasse, want veiligheid staat bovenaan het lijstje van Autorijschool Hillegom.

Het milieu

Onze lesauto’s beschikken over een “start-stopsysteem”. Hierdoor kan de motor, na uitgevallen te zijn door bijvoorbeeld de koppeling te snel op laten komen, zichzelf herstarten door middel van de koppeling in te trappen.

De motor wordt ook vanzelf uitgezet als je bijvoorbeeld de versnelling in zijn vrij zet. Hierbij moet de motor wel eerst op temperatuur zijn gekomen, namelijk 90 graden. Zodra de koppeling echter weer wordt ingetrapt, zal de motor automatisch herstarten.

Tevens is de auto voorzien van een display waarop je kunt aflezen in welke versnelling je op dat moment rijdt en op welke momenten je op moet schakelen volgens “het nieuwe rijden”.

De binnenkant

Neem plaats in de lesauto en ga lekker op je gemak zitten, stel alles in zoals jij dit prettig vindt. Als je alles hebt ingesteld zoals het daadwerkelijk moet staan, heb je de perfecte zitpositie. Je vormt dan als het ware één geheel met de auto. Alleen nog starten en wegrijden. En dat wil onze enthousiaste instructeur je graag leren.

De examinator vraagt bij een toets of examen of je een aantal knopjes of lampjes uit kan leggen. Deze knopjes en bedieningspanelen van o.a. licht, airco en navigatie zijn zeer overzichtelijk en daardoor gemakkelijk te vinden.