Prijslijst 2021 Tarieven handgeschakelde auto
Rijles Prijs
Proefles per uur € 55,-
60 minuten rijles € 55,-
90 minuten rijles € 82,50
120 minuten rijles € 110,-
Lespakketten handgeschakelde auto Lesprijs in pakket € 54,- per uur.
Lespakket Prijs
25 uur € 1.655,-
31 uur € 1.980,-
35 uur € 2.195,-
41 uur € 2.520,-
45 uur € 2.735,-
51 uur € 3.060,-

Ieder lespakket bestaat uit een theorieboek en een praktijkexamen. Zodra de lesuren van het lespakket op zijn, kun je altijd extra lesuren bijkopen voor € 55,- per uur. ( tarief handgeschakelde auto )

Een lespakket kan in maximaal 3 termijnen worden afbetaald.

Per termijn wordt er € 7,50 administratiekosten in rekening gebracht. Elk termijn wordt dan per maand afgerekend op de afgesproken datums. Bij betaling in 1 keer worden er geen administratiekosten in rekening gebracht.

Betalingen dienen volledig betaald te zijn voor aanvang van het 1e rijexamen. Als dit niet het geval is, dan wordt de leerling niet opgehaald op de dag van het rijexamen en wordt het uur voor het rijexamen en het gehele bedrag van het rijexamen in rekening gebracht.

Lespakketten dienen binnen de termijn van 12 maanden na dagtekening van de lesovereenkomst volledig te zijn gebruikt. Indien er lesuren, toetsen en/of examens niet zijn gebruikt binnen de gestelde termijn, dan komen deze automatisch te vervallen. Restitutie van overgebleven lesuren, toetsen en/of examens is niet mogelijk.

Bij ieder lespakket zit ook een theorieboek met 10 uur online examentraining inbegrepen, maar als je deze niet nodig hebt of niet wilt afnemen dan wordt het bedrag van € 35,- in mindering gebracht op de factuur.

 

Tarieven automaat rijles ONZE AUTOMAAT ZIT VOL, WE KUNNEN HELAAS GEEN NIEUWE LEERLINGEN AANNEMEN.
Rijles Prijs
Proefles per uur € 60,-
60 minuten € 60,-
90 minuten € 90,-
120 minuten € 120,-
Lespakketten automaat rijles Lesprijs in pakket € 59,- per uur.
Lespakket Prijs
25 uur € 1.780,-
31 uur € 2.134,-
35 uur € 2.370,-
41 uur € 2.725,-
45 uur € 2.960,-
51 uur € 3.314,-

Ieder lespakket bestaat uit een theorieboek en een praktijkexamen. Zodra de lesuren van het lespakket op zijn, kun je altijd extra lesuren bijkopen voor € 60,- per uur. ( tarief automaat rijles )

Een lespakket kan in maximaal 3 termijnen worden afbetaald.
Betalingen dienen volledig betaald te zijn voor aanvang van het 1e rijexamen. Als dit niet het geval is, dan wordt de leerling niet opgehaald op de dag van het rijexamen en wordt het uur voor het examen en het gehele bedrag van het rijexamen in rekening gebracht.

Per betalingstermijn wordt er € 7,50 administratiekosten in rekening gebracht. Bij betaling in 1 keer worden er geen administratiekosten in rekening gebracht.

Lespakketten dienen binnen de termijn van 12 maanden na dagtekening van de lesovereenkomst volledig te zijn gebruikt. Indien er lesuren, toetsen en/of examens niet zijn gebruikt binnen de gestelde termijn, komen deze automatisch te vervallen. Restitutie van overgebleven lesuren, toetsen en examens is niet mogelijk.

Bij ieder lespakket zit ook een theorieboek met 10 uur online examentraining inbegrepen, maar als je deze niet nodig nodig hebt of niet wilt afnemen dan wordt het bedrag van € 35,- in mindering gebracht op de factuur.

Examens
Product Prijs
Tussentijdse toets € 235,-
Praktijkexamen € 270,-
Faalangst-examen € 335,-
BNOR examen ( verplicht na 4e examen ) € 335,-
Gezondheidsverklaring zelf regelen via: mijn.cbr.nl € 39,30

Het tarief van een tussentijdse toets of het praktijkexamen is het lesuur ervoor niet inbegrepen. De les ervoor wordt apart in rekening gebracht. Er wordt standaard 1 uur van tevoren gelest om bij het CBR te komen.

Het tarief van een tussentijdse toets of het praktijkexamen is inclusief de huur van de lesauto tijdens de tussentijdse toets of het praktijkexamen, administratiekosten en verzekering.

Theorie-examen
Product Prijs
CBR theorie-examen zelf reserveren € 37,-
CBR theorie-examen met extra tijd € 49,-
CBR Theorie-examen (inkoop via Autorijschool Hillegom) € 7,50 administratiekosten
CBR Theorie-examen individueel € 95,-
Theorieboek ( leerboek + 10 uur online examens oefenen ) € 35,-

Lespakketten

Rijopleidingen bij Autorijschool Hillegom zijn als het ware "kant en klare pakketten". In een lespakket zijn de volgende onderdelen standaard opgenomen:
  • Aantal gekozen lesuren
  • Theorieboek
  • Praktijkexamen

We hebben een TussenTijdse Toets uit het lespakket gehaald, wel is deze bij te boeken bij het lespakket die je gekozen hebt tegen een meerprijs van € 235,-

De rijopleiding zal bestaan uit rijlessen van 2 uur. Autorijschool Hillegom biedt pakketten aan met een verschillend aantal lesuren. Welk pakket we gaan kiezen is afhankelijk van je resultaten tijdens de rijtest. Je kunt uiteraard altijd losse lessen bijkopen als mocht blijken dat je aan het aantal lesuren uit het pakket niet genoeg hebt. Het kan natuurijk ook gebeuren dat je bijvoorbeeld een lespakket hebt afgenomen van 41 lesuren en al examen doet met 38 gereden lesuren en dus 3 lesuren over hebt. In net genoemde geval, betaalt Autorijschool Hillegom deze overgebleven lesuren aan je terug! Eerlijk is eerlijk!

Tussentijdse toets

Wij adviseren al onze leerlingen om een tussentijdse toets te doen tijdens de rijopleiding. Als je voor een toets kiest, dan wordt deze ingepland op ongeveer driekwart van de rijopleiding. Deze toets wordt door een examinator van het CBR afgenomen. Een toets heeft namelijk een zelfde structuur als het praktijkexamen. Zodra je een toets hebt meegemaakt, weet je voor jezelf al een beetje wat je kunt verwachten tijdens het praktijkexamen. De examinator legt je direct na de toets dan ook uit waarop je in de laatste rijlessen tot aan het praktijkexamen beter op moet letten, zodat je samen met jouw instructeur nog aan deze aandachtspunten kunt werken. Tijdens deze toets zullen er twee bijzondere verrichtingen moeten worden uitgevoerd. Parkeren, omkeren en de stop-opdracht zijn de drie oefeningen waaruit de examinator kan kiezen. Van deze drie oefeningen worden er dus maar twee gekozen om deze dan zelfstandig, veilig en vlot uit te voeren. Alle drie de bijzondere verrichtingen worden tijdens de rijlessen allemaal meerdere keren behandeld. Als je tijdens deze toets twee oefeningen naar behoren hebt uitgevoerd, dan kun je een vrijstelling verdienen. Als je vrijstelling hebt gekregen voor de bijzondere verrichtingen, dan hoef je deze oefeningen niet meer tijdens het 1e praktijkexamen uit te voeren, zodat je jezelf alleen nog maar hoeft te concentreren op het autorijden. Ook hoort er bij deze vrijstelling dat je niet meer onder de motorkap hoeft te kijken of een aantal technische vragen in de auto hoeft te beantwoorden. Deze vrijstelling is slechts eenmaal geldig. Hoe de structuur van een toets of een praktijkexamen er verder uitziet kun je lezen bij het kopje CBR praktijkexamen.

Klik klik hier om te bekijken hoe een Tussentijdse toets gaat.

Tussentijdse toets € 235,-

Faalangst-examen

Weet je van jezelf dat je erg zenuwachtig bent voor examens, dan is er tegenwoordig de mogelijkheid om een zogenoemd "faalangst-examen" te reserveren. Het faalangst-examen is feitelijk hetzelfde als een gewoon rij-examen, maar duurt iets langer omdat er onder andere een langer voor- en nagesprek wordt gehouden. Tijdens het voorgesprek probeert de examinator je bijvoorbeeld meer op je gemak te stellen en krijg je de mogelijkheid om je (faal)angst of de betreffende situatie die dit veroorzaakt toe te lichten. De examinator houdt hier tijdens het examen ook rekening mee. Tevens is er de mogelijkheid om tijdens dit examen zelf een "time-out" te vragen. De examinator kan je ook een time-out geven, als hij merkt dat dit nodig is.

Faalangst-examen € 335,-

Herexamen

Als je de pech hebt dat je niet in één keer slaagt voor het praktijkexamen dan zul je een herexamen moeten doen. Autorijschool Hillegom kan dezelfde dag al een nieuw examen reserveren bij het CBR. We plannen dan het praktijkexamen en de rijlessen in tot aan het praktijkexamen. Het CBR hanteert een wachttijd van minimaal 14 dagen, zodat je nog genoeg kunt oefenen waarop je bent gezakt. Ben je voor de vierde keer gezakt voor het praktijkexamen, dan wordt je automatisch doorgestuurd naar Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid, beter bekend als het staats-examen van vroeger. Dit examen wordt niet meer afgenomen bij het CBR zelf, maar op een andere locatie dan je gewend bent, namelijk in een hotel. Dit wordt gedaan om jou het gevoel te geven dat je niet meer bij het CBR zelf bent, dus examen doen in een andere setting. Hierdoor zullen de zenuwen wellicht wat minder zijn en dat je nu wel makkelijker kunt slagen voor het rij-examen.

Praktijk herexamen € 270,-

BNOR examen ( verplicht na 4e praktijkexamen ) € 335,-

BNOR betekent: Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid.

Losse lesuren

Bij Autorijschool Hillegom kunnen uiteraard ook losse rijlessen worden afgenomen. Simpelweg omdat je dit makkelijker vindt of het geld niet hebt om een lespakket af te nemen.

Ook worden er rijlessen gegeven aan personen die bijvoorbeeld al jaren niet meer hebben gereden en daardoor onzeker of angstig in het verkeer zijn. Het is dan fijn om losse rijlessen af te nemen. In deze situaties probeert Autorijschool Hillegom je verkeersinzicht en verkeerskennis weer "up-to-date" te krijgen. Na afloop van iedere rijles bepaal jezelf of je nog meer lesuren wenst. Tarieven handgeschakelde auto:

  • Losse les 60 minuten € 55,-
  • Losse les 90 minuten € 82,50
  • Losse les 120 minuten € 110,-

Praktijkexamen

Het praktijkexamen, daar draait het uiteindelijk allemaal om. Als je eraan toe bent zullen we het praktijkexamen aanvragen. Op de dag van het rijexamen haal ik je een uur van tevoren op en rijden we richting het CBR. Een kwartier voor het examen begint zullen we op de parkeerplaats van het CBR nog een aantal dingen doornemen, zoals de lampjes op het dashboard, banden controleren en kijken we nog even onder de motorkap.

Na het controleren van deze punten zullen we naar de wachtruimte van het CBR gaan. Zodra we worden opgeroepen mogen we de examenzaal in. Je maakt daar kennis met jouw examinator en zal samen met jou een aantal formele zaken controleren, zoals je ID-kaart en of je een geldig theoriecertificaat hebt. Daarna zal de examinator vertellen hoe het examen eruit zal gaan zien.

Vervolgens lopen we naar de auto en vraagt de examinator onderweg om een kenteken op te lezen, dit gebeurd vanaf ongeveer 25 meter. Vervolgens stelt de examinator bij of in de auto een aantal vragen over het voertuig. Dit zijn vragen die je zou kunnen verwachten: waar is dit lampje of knopje voor? Verder bestaat het examen uit 2 bijzondere verrichtingen, deze hoef je niet meer te doen als je vrijstelling hebt behaald voor de bijzondere verrichtingen tijdens de TussenTijdse Toets. Ook hoort er een stukje zelfstandig route rijden bij tijdens het examen, dit duurt 10-15 minuten. Dit wordt doormiddel van de navigatie getoetst.

De examinator vraagt je om de navigatie aan te zetten en een woonplaats en straat in te voeren en vervolgens de routebegeleiding te starten. je krijgt van de navigatie de opdrachten te horen en hiermee zul je de aanwijzingen van de navigatie moeten opvolgen. Rij je per ongeluk de verkeerde kant op, de navigatie gaat de route herberekenen en stuurt je alsnog naar het reisdoel toe.

Tijdens het examen zal de examinator op gepaste momenten een gesprekje met je aangaan om zo de spanning een beetje weg te halen bij je.

Tijdens het examen gaat het om het totaalbeeld wat de examinator van jou heeft gezien als bestuurder van een personenauto. Ga niet jezelf al beoordelen tijdens de rit, misschien vindt de examinator het wel een voldoende en laat je hierdoor foutjes zien die niet nodig waren geweest. Hij gaat niet controleren of je foutloos kunt rijden. Dat kan namelijk niemand.

Het examen begint bij het schudden van de hand en stopt pas als je bij het CBR bent uitgestapt en de deur van de auto weer achter je dicht hebt gedaan, dus ook het uitstappen hoort bij het examen. Je loopt daarna samen met de examinator terug naar de examenruimte en daar krijg je dan direct de uitslag van het examen.

Klik hier om een filmpje te bekijken hoe het praktijkexamen gaat.

Klik hier om het filmpje te bekijken met 7 tips over het praktijkexamen.

Praktijkexamen € 270,-